BONO CULTURAL JOVE 2023

HUI S'INICIA L'ENVIAMENT DE LES PRIMERES 5.000 TARGETES DEL BO CULTURAL JOVE 2023


Aquest dijous comença l'enviament a través de l'empresa pública Correus, entitat encarregada de la gestió del pagament del Bo cultural Jove, de les primeres 5.000 targetes virtuals, i demà de les físiques. Targetes carregades amb 400 euros per a gaudir de productes serveis i activitats culturals de manera immediata.

El termini per a realitzar la sol·licitud del Bo Cultural, dirigit als joves nascuts en 2005, finalitza el pròxim 30 de setembre

Fins hui, 238.922 persones han sol·licitat el Bo Cultura Jove 2023, els qui han complit o compliran 18 anys en 2023 encara poden registrar-se i demanar-ho en la pàgina www.bonoculturajoven.gob.es ,si encara no ho han fet.

A partir de la concessió de l'ajuda, els beneficiaris disposen d'un any per a utilitzar els 400 euros en productes o serveis culturals en els establiments adherits, que ja superen els 3.000 en tota Espanya.

Amb l'objectiu d'afavorir la diversificació entre els diferents sectors culturals, les experiències i productes dels quals es pot gaudir amb el Bo Cultural Jove es divideixen en tres trams:

• 100 euros per a productes físics, com a llibres, premsa o discos.

• 100 euros per a productes digitals, com a premsa digital, *podcast, videojocs en línia i plataformes virtuals.

• 200 euros per a arts vives: teatre, òpera, cinema, dansa, museus o espectacles taurins.


L'objectiu del Ministeri de Cultura i Esport amb aquesta iniciativa té un doble sentit: mostrar l'interés d'un ampli espectre de la població jove espanyola per la cultura, fent fidel com a públic i consumidor cultural de cara al futur; i, d'altra banda, oferir un suport addicional al sector cultural


13/06/2023

QUE ÉS?

El Bo Cultural Jove és una ajuda directa de 400 euros als qui compleixen 18 anys per a adquirir i gaudir de productes i activitats culturals. 500.000 joves de tota Espanya podran beneficiar-se d'aquestes ajudes, recollides en els Pressupostos Generals de l'Estat per a 2023 amb una partida de 210 milions d'euros.

COMPLISC 18 AQUEST ANYS! COM *SOLICITO EL BO...

Si enguany compleixes 18, eres nascut a Espanya, resident legal a Espanya, sol·licitant d'asil o ex tutelat, tens dret a sol·licitar el Bo Cultural Jove en 2023. El termini està obert fins al 30 de setembre.

Pots sol·licitar-ho en l'enllaç https://bonoculturajoven.gob.es/

SOC EMPRESA CULTURAL, COM PUC ADHERIR-ME?

Les empreses i entitats culturals poden sol·licitar la seua adhesió en la web del Bo Cultural Jove, https://bonoculturajoven.gob.es/, s'obri en finestra nova Nova finestra fins al 30 de setembre de 2023. Al seu torn, poden consultar el manual d'instruccions disponible en l'apartat ‘Materials de descàrrega’.

ON PUC ACUDIR AMB EL MEU BO CULTURAL

Consulta en el següent enllaç: https://beneficiarios.bonoculturajoven.gob.es/entidades-adheridas

AVECINE
La Asosiación Valenciana de Empresarios de Cine es una institución sin fines de lucro y tiene como objetivos fundamentales, entre otros, los de representar, gestionar y defender los intereses generales y comunes de sus miembros.

ivc.gva.es

Gran Vía de Ramón y Cajal, 37 Planta 8ª, Pta. 44
46007 Valencia (Valencia)