CINEMA SÈNIOR 2024

El Consell de Ministres aprova el Reial decret que regularà la segona edició del programa ‘Cinema Sènior’

Per mitjà de subvencions directes a sales de cinema, esta mesura fomenta el dret d'accés a la diversitat cultural de les persones de 65 anys o més, que podran assistir al cinema els dimarts a un preu reduït de 2 euros, durant el període comprés entre la publicació de la resolució de concessió de les subvencions i, com a màxim, el 31 de desembre de 2024.

En esta edició les novetats aplicades són:

* s'augmenta fins als 12 milions d'euros, un 20% més que en 2023 (la qual cosa suposa un increment de 2 milions d'euros respecte a l'anterior convocatòria), Es reservarà del total 1.75 milions d'euros per a atendre possibles necessitats d'increment. Del total, 11.750.000 euros es destinaran específicament a les ajudes i 250.000 euros a la compensació econòmica per a l'entitat col·laboradora. Les despeses s'imputaran a l'aplicació pressupostària corresponent del pressupost de despeses de l'Institut de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals.

* les entrades podran adquirir-se tant en les taquilles de les sales d'exhibició, com per mitjans electrònics

Segons dades de FECE, quasi 1 milió d'espectadors sènior es van beneficiar del programa en 2023. Durant la passada campanya, entre juliol i desembre, el dimarts va ser el dia de setmana en el qual més es va incrementar l'assistència general al cinema, un 49,6%

La continuïtat de la mesura respon als bons resultats de la primera edició i a la determinació del Ministeri de Cultura per garantir l'activitat de les sales d'exhibició com a agents fonamentals de la divulgació de la diversitat cultural, mitjançant la recuperació de l'assistència a les sales de les persones d'esta franja d'edat, facilitant el seu dret d'accés a la diversitat cultural.

AVECINE
La Asosiación Valenciana de Empresarios de Cine es una institución sin fines de lucro y tiene como objetivos fundamentales, entre otros, los de representar, gestionar y defender los intereses generales y comunes de sus miembros.

ivc.gva.es Regia

Gran Vía de Ramón y Cajal, 37 Planta 8ª, Pta. 44
46007 Valencia (Valencia)